Főoldal Boldogság Mi a siker mércéje? A pénz, a vagyon, a boldogság? Vagy valami egészen más?

Mi a siker mércéje? A pénz, a vagyon, a boldogság? Vagy valami egészen más?

C.S. Lazzar
Mi a siker mércéje? A pénz, a vagyon, a boldogság? Vagy valami egészen más?

Mit jelent a siker? Hogyan lehet mérni? Kilóra? Méterre? Kutatom könyvekben, vlogokon és blogokon, elmélkedek rajta évek óta, és akkor, teljesen véletlenül (nem, egyáltalán nem volt véletlen!), felbukkant előttem a válasz.

Hallgasd meg (2:26 perc)
Olvasd el (3 perc)

Kíváncsi természetű vagyok: ha valamit nem tudok, utánanézek. A siker és a boldogság után kutatva, egy dologra rájöttem: a siker nem hullik senkinek az ölébe. Nem lehet megnyerni a lottón és egyetlen boltban sem árulják (még pult alatt sem). Nem lehet örökölni és nem lehet kölcsönkérni. És szerintem nem lehet pénzben mérni. A vagyon nem egyenlő a sikerrel. 

Ahogy a pénz nem boldogít, úgy nem tesz sikeressé sem.”

Olvasóimat kérdezve egy hozzászólás igazán kitűnt számomra:

Nagyon tetszik a megfogalmazás, miszerint „az elégedett ember az, aki sikeres”. S mivel láttam boldog, elégedett mozgássérült embert, és láttam ép-egészséges-sikeresnek-tűnő-gazdag és mégis, elégedetlenségből fakadóan teljesen boldogtalan embert, azt mondom: így van, az elégedettség mércéje lehet a siker mércéje! 

Tehát ha megtanulunk hálásnak lenni azért, amink van, máris sikeresek lehetünk! Fantasztikus!

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.